Foarte Alcaline | Mult Alcaline | Mijlociu Alcaline | Slab Alcaline | Alimente | Slab Acide | Mijlociu Acide | Mult Acide | Foarte Acide | |
smochine caise pepene verde | stafide, masline mango | mere curmale alune pere papaya | piersici, nuca de cocos struguri, banane, capsuni citrice, pepene rosu ananas | Fructe | | prune | coacaze merisor banane verzi | Gemuri dulceturi | |
broccoli ceapa verde, telina | sfecla rosie gulii, spanac, usturoi | varza cartofi castraveti, salata | varza de Bruxelles morcovi | Legume | rosii spanac gatit | | | bulion de rosii | |
soia boabe | | | mezeluri din soia | Leguminoase | fasole alba, linte | branza de soia | lapte de soia | | |
| | grau incoltit | ovaz | Cereale | orez brun | grau, orez | malai, orz | paine, patiserie | |
samburi dovleac | alune | ulei de peste ulei de primula | ulei presat la rece de floarea soarelui masline | Oleaginoase Seminte | ulei rafinat de floarea soarelui, masline | nuci | arahide prajite | | |
| | | lapte de mama | Lactate | unt, iaurt orez cu lapte | lapte de vaca nefiert smantana | branzeturi cazeina, lapte fiert | branza topita inghetata | |
| | oua de prepelita | oua de rata | Oua | oua de gaina | | | | |
| | | | Carne | peste | carne de miel | carne de porc | carne de vita, stridii | |
praf de copt | condi-mente piper | plante | | Plante Condimente | | vanilie | muscat | puding jeleuri | |
sare marina | | otet de mere | sulfit | Conservante | | benzoat | aspartam | sare rafinata otet | |
apa minerala | ceaiuri | ceai verde | | Bauturi | | alcool | cafea | drojdie, bere | |
| melasa | | | Dulciuri | miere | | zaharina | zahar, cacao ciocolata | |
Coada soricelului Cretusca | Lemn dulce | A swaganda Shatavari | Spirulina | Medicamente | | anti-inflamatoare anti-histaminic | sedative tranchili-zante | antibiotice aspirina | |
FRUCTE ALCALINE | FRUCTE ACIDE | |
mere si cidru caise,piersici avocadostruguri banane coapte capsunicirese stafide curmale smochine | grape-fruit mangopepeni nectarine masline papaya pereananas prunelamai | toate conservele, gemuri, dulceturi fructe zaharisite, glazurate fructe uscate, conservate cu sulfura fructe proaspete cu zahar banane verzi merisor masline verzi murate | |
LEGUME ALCALINE | LEGUME ACIDE | |
supe vegetale asparagus copt broccoli, conopida varza rosie si alba morcovi, rosii,cartofi anghinare castraveti marar vinete, andive usturoi, praz, ceapasalata verde,spanac | ciuperci leguminoase (in afara de alune si linte) patrunjel, pastarnac ardei dovleac, asparagus ridichi soia boabe extract de soia bostan nap, sfecla | fasole alba varza de Brussellinte rubarbar | |
LACTATE ALCALINE | LACTATE ACIDE | |
lapte smantanit,kefir, zer lapte proaspat (vaca, capra) iaurt cu acidophilus | unt, smantana, branzeturi inghetata lapte fiert, lapte praf | |
PRODUSE DIN CARNE ALCALINE | PRODUSE DIN CARNE ACIDE | |
nu sunt | toate tipurile de carne de mamifere, pasari, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina albe | |
CEREALE ALCALINE | CEREALE ACIDE | |
cereale proaspete, grau incoltit, orz verde | produse de patiserie paine, toate tipurile prajituri, biscuiti amidon, aluaturipaste fainoase galusti faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale | |
DIVERSE – ALCALINE | DIVERSE – ACIDE | |
ceaiuri de plante, neindulcite produse din lucerna ghimbir drojdie de bere (calup) ? sare de mare | toate bauturile alcoolice dulciuri,sosuri cacao, ciocolata coca-cola, cafearacoritoare sintetice, sare rafinata, curry,sifonaditivi alimentari sintetici : arome, coloranti conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum condimente cu glutamat | |
OLEAGINOASE ALCA LINE | OLEAGINOASE ACIDE | |
migdale castane, nuca de cocos | toate celelalte fructe oleaginoase si semintele coapte sau prajite | |
OBICEIURI ALCALINE | OBICEIURI ACIDE | |
somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul | fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice somn insuficient suprasolicitarea, medicamentele supararea, mania, revolta | |
| | | | | | | | | | | | |