REIKI. Sistemul Traditional Usui de vindecare naturala – ramura originala. USUI SHIKI RYOHO

Agenda:
1. Despre Reiki – istoric, avantaje etc
2. Cugetari pentru Reiki 1
3. Cele cinci principii Reiki de DR. MIKAO USUI
4. Emotile conectate cu partile corpului
5. Centrii energetici
6. RUGACIUNEA PENTRU AMPLIFICAREA ENERGIEI
7. Conceptele Reiki
8. Ghidare pentru tratamentul de Reiki 1
9. METODE DE A CURATA ENERGIA STAGNATA
10. Protectie
11. RESPONSABILITATEA UNUI PRACTICANT DE REIKI
12. Anexe – pozitii pentru tratamente, protectia prin respiratie etc
Simona Ionita
Traditional Usui Reiki Maestru edencenter.ro@gmail.com 0737308882
Bucuresti, Romania www.simonaionita.com www.edencenter.ro
Reiki SISTEMUL USUI DE VINDECARE NATURALĂ traditionala – ramura originala USUI SHIKI RYOHO
Linia Usui-Hayashi-Takata-Furumoto-Farmer-Razdan-Batra(India)-Wilherma de Boer Dekker(Olanda, Hollistic Cyprus)

EDEN CENTER
Simona Ionita Traditional Usui Reiki Master www.simonaionita.com edencenter.ro@gmail.com

Pentru invitatii la seminarii chiar gratis, oferte speciale, noi lansari inscrieti-va pe site la Newsletter sau pe facebook grup EDEN CENTER.

Reiki (pronunţat aşa cum se scrie) este o tehnică japoneză de vindecare pentru reducerea stresului, relaxare profundă, înlăturarea durerii şi creşterea nivelului de conştientizare spirituală. Această tehnică are rădăcini tibetane străvechi, fiind redescoperită la sfârşitului veacului al XVIII-lea de Dr. Mikao Usui. În calitate de decan al Universităţii Creştine din Japonia, întrebările puse de studenţii săi despre atingerea tămăduitoare l-au determinat să înceapă o misiune de descoperire a adevărului. După studii şi cercetări întreprinse în America şi Japonia, el a găsit în final răspunsurile în sutrele tibetane.

Uimitor este ca toti o avem doar ca am uitat sa o folosim. Cand aveti o durere puneti instinctiv mana acolo si va este mai bine? Cand copilul a cazut sau s-a lovit i-ati spus vino aici ca sa te fac sa te simti mai bine? Si l-ati frecat unde s-a lovit sau pe cap si s-a simtit mai bine. Sau poate ati simtit cum a imbratisare cu mainile larg deschise si din toata inima va facut sa va simtiti mai bine? Sau doar imbratisarea unui copac sa va aduca liniste si echilibrare?

Prin intermediul întrebuinţării mâinilor şi anumite simboluri de transmitere a energiei, se produce vindecarea la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual. Reiki reprezintă legătura dintre fizic şi spirit, fiind energie pură de iubire. Ea provine din infinit, fără a diminua vreo energie personală. Noi putem fi doar canale. Energia este transferată prin şi de la puterea universală colectivă prin plasarea mâinilor asupra unei persoane sau a noastră înşine. Şi, de asemenea, prin timp şi spaţiu, folosind tehnici puternice de vindecare la distanţă.

În cadrul cursului pentru Gradul 1, sunt efectuate 4 acordaje, care vor alinia şi vor regla centrele de energie. O dată ce este încheiat acest proces, Energia Universală a Forţei Vieţii se amplifică şi curge prin mâini. Sesiunile de curs ne oferă timpul necesar pentru a învăţa poziţiile de bază ale mâinilor pentru tratament şi autotratament.

Reiki este o modalitate puternică şi delicată totodată de vindecare şi de echilibrare energetică prin care sunt activate şi accelerate propriile capacităţi naturale de vindecare ale organismelor. Reiki vindecă la toate nivelurile, inclusiv emoţional, mental, fizic şi spiritual.

Lucrând cu sistemul al energetic al organismului, Reiki îl echilibrează şi aliniază, ajutându-vă să vă conectaţi la Forţa Vieţii din interiorul acestuia. Reiki nu doar tratează simptomele, ci stabileşte echilibrul şi vindecă acolo unde se află cauza bolii.

Tot ceea ce există în univers este alcătuit din Energie, inclusiv dumneavoastră! Când Energia Forţei Vieţii dumneavoastră este puternică, sănătoasă şi fluidă, aveţi o stare de fericire şi sănătate. Dar când aceasta este scăzută, sunteţi mai predispus(ă) la îmbolnăvire, stres şi oboseală.
Reiki vă ajută să vă regăsiţi echilibrul astfel încât să vă puteţi trăi viaţa din plin, având o stare de bunăstare, abundenţă, vitalitate şi bucurie.

Reiki este o metodă sigură, blândă, non-invazivă şi naturală de vindecare şi auto-îngrijire.
Este cuvântul din limba japoneză pentru Energia Universală a Forţei Vieţii, este Ki din Aikido şi Chi din Tai Chi-ul chinezesc şi acupunctură. Ne naştem cu toţii cu această energie, ea fiind energia vieţii înseşi.

Mulţi oameni au trăit experienţa energiei Reiki ajutându-i în sensul dezvoltării interioare personale, a bunăstării fizice şi mentale a acestora şi a acelor din jur. Vă apărea sinele dumneavoastră superior. Talentele înnăscute şi creativitatea vor spori. Creşterea şi schimbarea devin un proces natural pe măsură ce se destramă blocajele subconştientului şi ale conştientului.

„Reiki este înţelepciune şi adevăr” – Hawayo Takata
CUM VĂ POATE AJUTA REIKI PE DUMNEAVOASTRĂ ŞI PE CEILALŢI?
Când fluxul „Energiei Forţei Vieţii” este întrerupt, slăbit sau blocat, tind să apară probleme emoţionale sau de sănătate. Dezechilibrele pot avea drept cauză multe situaţii care apar în viaţa noastră cum ar fi: traume emoţionale sau fizice, răni, gânduri şi sentimente negative, inclusiv teamă, grijă, incertitudine, furie, anxietate, comunicare intrapersonală negativă, toxicitate, auto-neglijare şi absenţa dragostei faţă de sine sau faţă de alţii…

Energia Reiki este excelentă pentru accelerarea procesului de vindecare a aspectelor fizice, mentale, emoţionale şi spirituale de orice tip şi oferă rezultate minunate.
O sesiune Reiki poate fi o experienţă minunat de senină. Pe parcursul primirii unui tratament Reiki, vă veţi afla într-un mediu confortabil, vă veţi relaxa ascultând muzică liniştită, care induce cu uşurinţă o stare meditativă profundă şi calmă. Aceasta este starea în care organismul se deschide în faţa propriilor capacităţi naturale de vindecare şi devine un conductor mai receptiv la primirea energiei Reiki. Grijile zilnice se topesc pe măsură ce sunteţi atraşi din ce în ce mai adânc în starea de fericire şi reîntinerire. Multe persoane au relatat că au avut parte de evenimente care le-au schimbat viaţa după ce au primit Reiki. Practic, nu există limită în procesele de vindecare şi de creştere personală care pot fi obţinute primind energia tămăduitoare Reiki.
Experimentaţi personal mâinile tămăduitoare ale energiei Reiki!

AVANTAJELE UNUI TRATAMENT DE VINDECARE PRIN REIKI:

 • înlăturarea stresului şi a anxietăţii;
 • amplificarea Energiei;
 • echilibrarea Energiei şi înlăturarea blocajelor energetice;
 • reducerea durerii şi a suferinţei;
 • ajutor în eliberarea emoţiilor;
 • sporirea creativităţii;
 • creşterea nivelului de conştientizare;
 • îmbunătăţirea somnului;
 • reducerea la minimum a stării de oboseală;
 • îmbunătăţeşte sentimentul de bunăstare;
 • întăreşte sistemul imunitar;
 • sporeşte şi întăreşte vitalitatea fizică;
 • sporeşte sentimentele de pace şi relaxare;
 • eliberarea tiparelor vechi de comportament care vă ţin blocat(ă);
 • detoxificare;
 • purificare emoţională şi creştere spirituală;
 • reglarea fluxului de energie al sistemului endocrin.

Toate aceste avantaje au drept rezultat echilibru şi armonie în întregul organism.
Cugetari pentru Reiki 1
GANDURI CALAUZITOARE PENTRU REIKI 1
NU MA SIMT FARA PUTERE vs MA SIMT PUTERNIC
CAUT LECTIA
DAU TUTUROR UN DAR DE DRAGOSTE
TRAIESC IN RECUNOSTINTA
NU FAC NIMANUI PE PLAC DE FRICA SAU DEZAPROBARE
VREAU SA CRESC
NIMENI NU POATE SA-MI FACA VIATA MAI BUNA CU EXCEPTIA MEA
CAUT DRAGOSTEA SI DIVINITATEA IN FIECARE INCLUSIV DUSMANI
NU RETRAIESC GRESELILE TRECUTULUI
ACTIONEZ NU REACTIONEZ
IMI INCEP ZIUA CU UN GAND BUN
SUNT ATENT LA INTENTILE MELE
SUNT OBSERVATORUL GANDURILOR SI SENTIMENTELOR MELE IN ORICE CIRCUMSTANTA
NU AM ASTEPTARI – de test
SUNT LUMINA
IMI INCHEI ZIUA GANDINDU-MA LA TOATE LUCRURILE PLACUTE PE CARE LE-AM FACUT IN TIMPUL ZILEI
APRECIEZ SI SUNT RECUNOSCATOARE ABUNDENTEI DIN VIATA MEA
FIECARE INCERCARE ESTE O OPORTUNITATE DE A INVATA SI CRESTE
ATRAGEM IN VIATA NOASTRA OAMENII SI CIRCUMSTANTELE CARE TREBUIE SA NE INVETE CEVA
SUNTEM O OGLINDA : DERANJATI DE CE NU NE PLACE LA NOI SI IUBIM CE VREM SA DEZVOLTAM LA NOI
SFATURILE CARE LE DAM ALTORA SUNT PENTRU NOI
Cele cinci principii Reiki de DR. MIKAO USUI
I – Măcar astăzi, voi fi recunoscător.
Fii recunoscător din adâncul inimii tale. Intenţia interioară este elementul important în acest principiu. Lucruri simple precum a mulţumi, a ierta, a zâmbi, cuvintele bune, recunoştinţă pot îmbunătăţi viaţa altora şi îi pot face fericiţi. Faptul că suntem recunoscători aduce Bucurie în Spirit.
Mereu fi recunosdator pentru ceea ce ai cat si pentru ceea ce stii ca va fi dat tie continuu. Starea noastra normala este de abundenta si a ne da insasi totul. Traind in gratitudine, putem face tranzitia de la cercul lipsei la cel al abundentei.
II – Măcar astăzi, nu mă voi îngrijora.
Dacă furia are de-a face cu evenimentele trecute şi prezente, grijile sunt legate de cele viitoare. Deşi grija nu este întotdeauna un fenomen negativ, grijile nesfârşite pot umple capul persoanei respective, fiecare grijă săpând o mică gaură în corpul şi sufletul acesteia. Dacă furia are nevoie de un tratament Reiki centrat pe eliminarea obstacolelor, grija are nevoie de răspândirea energiei prin întregul corp.
Faptul că lăsăm grija să plece aduce Vindecare în Corp.
Grija duce la un sentiment de separare de a fi una cu universul. Nesiguranta se instaleaza.
Traieste fiecare zi la maximum abilitaţilor voastre si totul o sa se implineasca asa cum este mai bine pentru cresterea voastra spirituala.
III – Măcar astăzi, nu mă voi enerva.
Furia faţă de alţii, faţă de sine sau faţă de întreaga lume creează blocaje serioase în energia persoanei respective. Acesta este inamicul interior cel mai complex.
Reiki este un instrument excelent de înlăturare a blocajelor furiei care s-au acumulat în corp în timp, dar nu poate elimina reziduurile furiei actuale care apare zi de zi. Faptul că lăsăm furia să plece aduce Pace în Mintea noastră.
Furia este consecinţa pierderii controlului si te face sa te simţi fara putere. Cand te superi constientizeaza reacţile si simte-te recunoscator pentru oportunitatea de a lucra la punctele tale slabe. Nu te simţi vinovat.
IV – Măcar astăzi, voi lucra cu onestitate.
Sprijiniţi-vă pe dumneavoastră înşivă şi pe familia dumneavoastră în mod corespunzător, fără a face rău altora. Câştigaţi-vă un trai respectabil, trăiţi o viaţă onorabilă.
Faptul că lucrăm cu onestitate aduce Abundenţă în Suflet.
Puneţi adevăr in tot ceea ce faceţi. Adevărul aduce claritate. Aduceti onestitate cu proiectele dumneavoastră si cu ceilalţi.
V – Măcar astăzi, voi fi bun cu toate fiinţele vii.
Cinstiţi-vă părinţii, cinstiţi-vă profesorii, cinstiţi-vă bătrânii. Faptul că suntem buni aduce Iubire în Voinţă.
Toti suntem din aceeasi sursa si depindem de cei din jur ca sa ne indeplinim karma, scopul acestei vietii. Aratati respect si dragoste voua insiva, celorlalti oameni, animale, plante, lucruri si pămantului mama este o valoare .
Acestea sunt valori de baza si cu Reiki devin parte din noi schimbandu-ne energia, viata si pe cei din jurul nostru.
Emotile conectate cu partile corpului
Pozitiile de la cap:
Ochi: Cum vezi lumea. Fereastra sufletului. Ce ati vazut in viata asta si cele anterioare.
Tample: Abilitatea de a invata. Gandurile
Urechi: Capacitatea de a auzi, echilibrul, confuzia
Frunte(fata/spate): Al 3-lea ochi, expresia intelectuala, cresterea spirituala
Gura, dinti: Securitate, idei noi, blocaje de comunicare (emotional sau verbal). Frica de expresie.
Medula: Centrul intuitiei, coloana
Gat: Lucrurile spuse. Usurinta de exprimare
Tiroida: Agresivitate, anxietate
Zona inimii:
Inima: Abilitatea de a da, primi si simti dragoste. Iubirea de sine
Plamani: Probleme cu relatiile, respiratie, circulatie
Umeri: Responsabilitate apasatoare sau frica de ea
Brate: Extensia inimii, abilitati creative
Frica de a actiona, inferioritate si descurajare in a atinge telurile.
Zona abdomenului:
Solarplex: Probleme de putere. Centru intelepciunii
Ficat: Agresivitate, cresterea toxinelor
Pancreas: Dezechilibru in sanatate.
Abdomen (hara) : Locul tuturor emotiilor si celor mai adanci sentimente
Pelvis/Ovare: Lipsa de bucurie in viata
Baza coloanei: Supravietuire, frica de moarte a eu-lui/ta sau a celor dragi. Sistemul osos si cel muscular
Zona picioarelor:
Coapse: Puterea personala, increderea in sine si stima de sine
Genunchi: Frica de schimbare, mândria (a nu îngenunchia în fața altora)
Tibia : Control de sine
Glezne/picioare: Atingerea țelurilor, frica de finalizare, ancorarea in lumea de zi cu zi
Zona spatelui:
Toate emotiile inconstiente si tensiunile sunt depozitate in spate. Emotiile corelate sunt ca cele din centrele de pe fata (Tiroida/inima/solarplex/rinichi/abdomen/baza).
Lucruri pe care le-ati ignorant nevrand sa le acceptati/vedeti. Problemele altora luate asupra dvs.
Obs: Partea stanga a capului, corespunde cu partea dreapta a corpului fiind partea masculina din partea ta. Partea dreapta a capului, corespunde cu partea stanga a corpului fiind partea feminina din partea ta. De exemplu, de obicei, dureri pe partea stanga a corpului sau dreapta a capului semnifica conflicte cu o femeie. Dar exista persoane la care polaritatea este si invers.
Centrii energetici
Ai probleme? Te-a suparat cineva? Aminteste-ti că tu te-ai lăsat supărat si că ți-ai afectat întreg echilibrul energetic si ți-ai dezechilibrat multe chakre deci centrii energetici.
INVATA LECTIA și DATA VIITOARE REACTIONEAZA ALTFEL din pozitie de putere, atragând si soluția.
Chakrele sunt pompe care misca energia, inclusive primesc si elibereaza toxinele energetice. Daca se îmbâcsesc. ele se rotesc mai încet și atunci apar blocaje energetice, energia necirculând fluid. Nu sunt blocate total doar ca nu lucreaza la potentialul lor și în consecință tot ce se intamplă in viața noastră, ce atragem, facem, cum ne simtim reflecta acest lucru si nivelul nostru energetic. De aceea e important să curățam periodic acești centri energetici. Iata rolul lor putând determina care centrii sunt afectați în funcție de problemă si invers, facând Reiki sau altă evaluare (de multe ori in Reiki când stai mai mult pe o zona sau simti diferit in palme înseamna un dezechilibru în acea zona care se manifesta în viața omului corespunzator și îl puteți întreba de ariile respective din viață.
Curățarea energetică inclusiv prin bioenergoterapie e folositoare la început pentru a porni întrerupătorul când centrii sunt foarte afectați mai amplu curațând energii blocate in corp inclusiv din vieți anterioare(si la nivelul 2 Reiki prin simbolul de distanță), farmece, blesteme, entități, curațare de daruri.
1. Centrul capului – SAHASRARA – violet inchis – mineral cristalul de quarz
Deschiderea catre univers – constinta de divinitate, conectarea cu cosmosul si eliberarea.
Da experientele despre cine esti.
Conectat la partea de sus a creierului si ochi.
A DARUI vs Lacomie (GIVING vs GREED)
Uleiuri esentiale care curata si dezvolta: iasomia, lavanda, trandafir, tamaie, lemn trandafir, santal, neroli, 33 plante care se poate folosi pentru toate chakrele – se da seara pe coloana deoarece acolo e proiectia tuturor chakrelor si ajuta sa circule energia mai bine.
2. Al treilea ochi – AJNA – albastru inchis
Centru intuitiei. Intelepciunea interna, functia intelectuala si constientizarea la cel mai inalt nivel.
Conexiune la sistemul nervos independent si hipotalamus.
ACTIUNE vs Lene (ACTION vs LAZINESS)
Uleiuri esentiale care curata si dezvolta: ienupar, rozmarin, cimbru, eucalipt, iasomie, busuioc.
3. Centrul gatului – VISUDDHA – albastru deschis
Comunicare si exprimare de sine, autoexpunere, potential creativ, armonie, voce interioara.
Legat de gat si plamani.
CASTITATE vs Dorinta (CHASTITY vs LUST)
Uleiuri esentiale care curata si dezvolta: salvie(e ueliul ragusitilor), lavanda, eucalipt, smirna.
4. Centrul inimii – ANAHATA – verde deschis
Dragoste si compasiune, devotiune.
Conectat de inima, plamani, ficat si sistem circulator.
HUMILINTA vs Mandrie (HUMILITY vs PRIDE)
Uleiuri esentiale care curata si dezvolta: trandafir, muscata, lemon gras, rozmarin, ylang ylang, neroli
5. Centru abdomenului – MANIPURA – galben deschis
Putere si intelepciune, control, libertate, incredere, perspicacitate, inteligenta.
Locul tuturor cunostintelor. Exprimam sentimente din solarplex.
Conectat la stomac, ficat
DRAGOSTE vs Suparare (LOVE vs ANGER)
Uleiuri esentiale care curata si dezvolta: ienupar, cuisoare, lavanda, lamaie, rozmarin, cimbru, 33 de plante(pt estrogen, are scortisoara, smirna)
6. Centru solaplex-ului(hara) – SWADHISTHANA – portocaliu
Centru si energia vietii, creatorul si protectorul vietii. Locul tuturor emotiilor si sentimentelor, creativitatii, vietii sexuale, dorintelor, placerii.
Traim cu noi insine in hara.
Conectat la organele reproductive. Familia.
ABSTINENTA vs EXCES (ABSTENTIONS vs GLUTTONY)
Uleiuri esentiale care curata si dezvolta: rozmarin, iasomie, trandafir, ylang, lemn trandafir, santal.
7. Root centru – MULADHARA – rosu – instinct, supravietuire
Locul energiei Kundalini. Probleme de supravietuire, expresie a creativitatii si abundentei. Sistemul osos si muscular. Stes cotidian, imprumuturi banca, frica de moarte etc
Conectat de rinichi, coloana vertebrala
FERICIRE pentru ceilalti vs INVIDIE (HAPPINESS for the others vs ENVY)
Uleiuri esentiale care curata si dezvolta: patchouli, brad, ienupar, arbore ceai
Nota : Uleiurile esentiale de calitate, 100% organice, se pun unde se vad vasele de sange si cand lucrati pe chalre chiar pe acestea. O picatura e de ajuns, se pune timp de 21 de zile cu 10 zile pauza si se repeta de inca 2 ori.
Ca numar chakrele se numara de jos in sus deci chakra 1 e cea a bazei.
Transformarile ce au loc la nivel celular(ADN) pe langa multe altele specifice fiecarui individ pot crea stari de confuzie mentala , senzatii ,,cum ca nu am fi aici” , incapacitatea de a ne mai concentra pe angajamente de rutina. Deasemeni durerile fizice(somatice)fara o cauza specifica pot deveni ceva obisnuit. Tot respectul pentru medicina alopata, insa neobisnuita sa lucreze cu energiile corpurilor ( Corpul fizic/Corpul Eteric,Corpul Astral, Corpul Mental, Corpul Sufletului, Corpul Spiritual si Corpul Divin )poate crea confuzii si un tratament chimic poate aduce mai mult dezechilibru decat o armonizare.
Deasemeni fiecarui centru energetic din corp (Chakre)ii corespund anumita glanda(hormon asociat):
 Chakra Radacina –Adrenele(Cortizon- Adrenalina )
 Chakra Sacrala –Ovare(Testicule)(Hormoni sexuali)
 Chakra Plexului Solar- Pancreas (Insulina)
 Chakra Inimii Timus(Timozina)
 Chakra Gatului –Tiroida(Tiroxna)
 Chakra Cel de-al treilea ochi -Pituitara(Hormoni de Stimulare)
 Chakra Coroana Pineala (Melatonina)
Principalul rol al hormonilor consta in reglarea metabolismului celular.
ADN-ul actioneaza ca o antena de orientare celulara, el este ca un receptor si transmitator de fotoni (lumina)si fononi (sunet)pentru regularizarea celulara. ADN-ul poate fi influenţat şi reprogramat prin afirmati şi anumite frecvenţe, el este responsabil pentru construirea corpului nostru, dar şi ca depozit de energii şi informaţii, un fel de internet.
ADN-ul reacţionează la cuvinte şi propoziţii în mod direct pentru a influenţa AND-ul, nefiind nevoie de nici o decodificare. Astfel corpul uman e programabil prin limbaj, cuvinte şi gânduri.
Un serviciu medical holistic ar avea beneficiu constientizarii fiecarui individ in parte de puternicile instrumente de care putem dispune pentru deblocare – vindecarea si Auto Vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *